Szakmai nap Kecskeméten

Elnökségünk nevében ezúton tisztelettel meghívom Kecskemétre, a Pataki Ménes & AIRVENT Lovas Klubban, (6000 Kecskemét, Belsőnyír 150.) tartandó szakmai napunkra.

Időpont: 2016. április 23., szombat

9.00 óra: Pataki Mihály az Airvent Lovas Klub elnöke köszönti a résztvevőket, és megnyitja a szakmai napot.
9.15- 13.30: Előadások és élő szemléltetés a gyakorlati lótenyésztés, lótartás, és használat tárgyköréből.

Előadók:

  • Dr Fekete Zoltán állatorvos
  • Dr. Hecker Walter egyetemi magántanár, MALE tiszteletbeli elnöke
  • Pénzes Gábor hő. huszár alezredes, agrármérnök, lovasedző
  • Rombauer Tamás MALE elnöke

Az alábbiakról hallhatnak bővebben: A mén és kanca felkészítése a tenyésztésre, teendők a termékenyítéstől a csikó választásáig, vakcinázási program, adásvételi vizsgálatok, végtagok vizsgálata, röntgendiagnosztika, sántaság, fertőző betegségek, öröklődő nyavalyák, SCID, CA, stb.
A Shagya és az arab telivér története, hatásuk a sportló tenyésztésre, a Shagya mint a család lova, lovas nemzet-e még a magyar, tendenciák az európai sportlótenyésztésben, vágyaink a lovas képzésben.

Huszár hagyományaink a ló- és lovas képzésben, nevezetes csaták, híres huszárok, huszárbravúrok és trükkök, a bemutatókon, az idomítás minden lovaglás alapja, katonai hagyományőrzés, mint az élmények forrása, járőrversenyek, tájékozódási lovasverseny, sorjátékok szerepe a lovas kiképzésben.

A küllemi bírálat a használhatóság megítélésének szolgálatában, a lótenyésztők tenyésztési szabadsága és felelőssége.
Piaci lehetőségek, kitekintés a nemzetközi arab tenyésztők világába, eladnám, de kinek, fényképezzünk lovat, pályázati lehetőségek, MALE szabályzatok változása, hogyan legyen a ló az öröm és ne a bosszúság forrása.

13.00: Büféebéd a Ménesben
14.00: MALE évi rendes közgyűlés, a tagoknak a meghívót mellékeltük. A közgyűlés nyilvános.
Kb. 16.00: A szakmai napot a Lovardában folytatjuk, ahol az alábbi kérdésekről biztos szó esik: Lovak bírálata, gyakorlati lovas képzés, küllemi bírálat a gyakorlatban, és minden, ami a résztvevőket érdekli (Pénzes Gábor, Dr. Hecker Walter, Rombauer Tamás).

Az előadásokon való részvétel és a büféebéd a MALE tagjainak díjtalan, az érdeklődők számára a büfé a helyszínen fizetendő.