Pettkó-Szandtner Tibor újratemetése

Az egek Urától csak egyet kérek, hogy ha meghalok, itt temettessem el, egy bábolnai legelőn, hogy még onnan alulról is is hallhassam kedves lovaim patadobogását!
(Pettkó-Szandtner Tibor)

Pettkó-Szandtner TiborÉrtesítjük a kedves tagtársainkat, hogy a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete Elnökének kezdeményezésére, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Igazgatójának támogatásával vitéz Felsődriethomai Pettkó-Szandtner Tibor, lótenyésztési főigazgató, nyugalmazott tábornok, a Bábolnai Ménes egykori parancsnoka, valamint hitvese Pettkó-Szandtner Margit hamvait a bajorországi Starnbergből Bábolnára szállítottuk, hogy kívánságuknak megfelelően itt találjanak végső nyughelyre.

Az újratemetési szertartásra Bábolnán, az egykori ménesparancsnok támogatásával épült protestáns templom előtt 2018 szeptember 29-n szombaton 10:30 órai kezdettel katonai tiszteletdadás mellett kerül sor. Az esemény fővédnöke, és a búcsúbeszédet tartja: Dr Nagy István agrárminiszter.

A szertartást követően kb. 12.30-kor nyitja meg a Lovas Múzeum 4-es termében a Pettkó-Szandtner Tibor egykori tarsolygyűjteményről készült fotókiállítást.

A megjelenteket állófogadásra hívjuk a Ménesbirtok Kamaraszínházának előterébe, majd a program törzsmének előlovaglásával, és fogatok bemutatásával folytatódik.

14.00 órakor kezdődik a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének Ünnepi Közgyűlése, melynek keretében Pettkó-Szandtner Tibor szellemi hagyatékáról tartunk konferenciát, neves hazai és nemzetközi előadók részvételével.

16.00 Séta a csikótelepre, az ez évi csikók megtekintése.

A rendezvény nyilvános, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Haál Gábor igazgató, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
Rombauer Tamás elnök, Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete