Ménvizsga 2023/4

Tisztelt Tagtársak!

A idei Ménvizsgát 2023. október 13.-án pénteken és október 14-n szombaton rendezzük, Bábolnán.

Hivatalosan egyetlen jelentkező sem adta be a Tenyésztési Szabályzatban előírt határidőig, június 1-ig a ménvizsgára történő jelentkezését. A Tenyésztési Szabályzat előírja, hogy az egyesületnek ellenőriznie kell a felkészülés folyamatát annak érdekében, hogy a mének kiképzése ne a vizsga előtti hetekre korlátozódjon, sok esetben túlzott terhelésnek kitéve a ménjelöltet.

A jelentkezési határidőt július 31-ig meghosszabbítottuk, annak érdekében, hogy legyen idő a pótlásra. Ezt követően jelentkezést nem fogadhatunk el. Az Egyesület fenntartja magának a jogot, hogy kellő számú jelentkező hiányában a ménvizsgát egy évvel elhalassza. Aki nevezett, de emiatt lejár a fedeztetési engedélye, az halasztást kaphat.

A ménvizsgára való jelentkezési lapot a honlapról tölthetik le, és online is beküldhetik.

A ménvizsga jelentkezési lap letöltése

A Közgyűlésen javaslatok hangzottak el a ménvizsga egyszerűsítésére. Az idei ménvizsgán már jelentkezni lehet a 8. feladatra is amit karakter vizsgának neveztünk el (Lásd: Előterjesztés Közgyűlésre, korábban kiküldött javaslat). A szabályzat szövegének módosítása egyeztetés után augusztus 15-től olvasható a honlapunkon.

Üdvözlettel:
Rombauer Tamás
elnök