Körlevél

Tisztelt Tagtársak !

Közeledik az év vége, a számvetés ideje. Örömmel nyugtázhatjuk, hogy tagságunk létszáma csökkent ugyan, de akik maradtak, azok elkötelezettebbek az arab lótenyésztés iránt. Ez abban is megmutatkozik, hogy tagdíj befizetési kötelezettségének jóval többen tettek eleget, minden felszólítás nélkül, mint korábban. Kérem, akik ezt nem tették, a mellékelt bankszámlára még ez évben pótolják azt. (K&H Bank Győr 10403356-33500416-00000000)
A befizetést követően küldjük a számlát, akik határidőre rendezték tagdíjukat jelen levelünk mellett megtalálják, akik később, azoknak folyamatosan állítjuk ki azt.

Most, hogy évek óta az egyesületre hárul minden feladat, mely a génmegőrzéssel és az arab fajták megőrzésével kapcsolatos, még nagyobb szerepe lesz a civilek együttműködésének és az összefogásnak, hogy piaci helyünket megőrizzük, lovaink minőségét javítsuk, alkalmazkodjunk és túléljük a válságos időket. Úgy tűnik, csak magunkra számíthatunk.

Némi késéssel, de elkészült honlapunk megújult kerete, azon dolgozunk, hogy azt megfelelő tartalommal, friss hírekkel töltsük fel, hiszen ha mi nem adunk hírt eredményeinktől, eseményeinkről, akkor ezt más nem teszi meg helyettünk. Várom ez irányú segítségüket, javaslatukat. Szeretnénk a ménekről, majd a kancákról is fotóalbumot készíteni, mellyel azon fiatalabb tenyésztőinket segítjük, akik nem ismerhették korábban ezeket a lovakat. Tervezzük az eladásra szánt lovak képpel történő megjelentetését, hiszen honlapunk erre technikailag alkalmas, és egyesületünk garantálja, hogy az adatok valósak. Kérem, hogy elektronikus úton juttassák el hozzám eladni kívánt lovuk adatait, és mellé legalább két standképet, és egy portrét, megfelelő háttér előtt fényképezve. Szeretnénk megőrizni honlapunk vonzerejét, ezért csak olyan képet teszünk nyilvánossá, amely legalább a ménekről készült képek minőségét jellemzi.

Ez évben hosszú szünet után végre sikerült a korábbi színvonalra emlékeztető módon legalább a Shagya arabok részére tenyésszemlét rendeznünk Kaposváron, sajnos ez az arab telivéreknél nem jött össze. Sikeresek voltunk a távlovaglás területén, nem csak a tenyésztésben, de hála a szakágnak a versenyzés területén is, mely életben tartja értékesítési reményeinket. A Lovas Világkupán tapsolhattunk Mersuch Emília P- nek, lovasának, tulajdonosának és tenyésztőjének, aki a magyar fajtáknak kiírt díjugrató döntőjébe került, és elbúcsúztunk Ncs. O’Bajan Pamírtól, aki befejezte versenykarrierjét, és ezentúl a tenyésztést szolgálja.
Elnézést azoktól , akik sikerét levelem terjedelme miatt most nem említettem.

Sokan adósok még az idei csikózási jelentéssel. A tenyésztési engedélyek kiadása miatt a méntulajdonosok jelezzék ez irányú igényüket, és örülnék, ha mihamarabb megkaphatnám a 2012-es állományjelentést, ami egyben a párosítási terv is. A téli időszak jó lehetőség ezek elkészítésére. A nyomtatványok honlapunkról letölthetők.

Minden kedves Tagtársunknak Elnökségünk nevében áldott, békés Karácsonyt, és boldog új évet kíván:

Rombauer Tamás
ügyvezető elnök

Parti Imre
alelnök

Dr Hecker Walter
elnök