KKV nyilatkozatok megújítása

Tájékoztatjuk tisztelt Tagjainkat, hogy 2020 december 31-ével lejár a tenyésztésszervezési támogatások kapcsán korábban benyújtott támogatási kérelmek (KKV-s nyilatkozatok) érvényessége.

Emiatt az érintett tartóknak a 43/2014. (XII.29.) FM rendelet alapján újabb kérelmet kell benyújtaniuk a 2021-tő kezdődő támogatási időszakra vonatkozóan. A kérelemhez szükséges új formanyomtatványt és a hozzá tartozó kitöltési útmutatót letölthetik honlapunkról a nyomtatványok menüpontban.

Tudnivalók a kérelmek (KKV-s nyilatkozatok) és a kifizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatban:

A kérelmek (KKV-s nyilatkozatok) ügyintézésének folyamata nem változott, tehát a tenyésztőknek a kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmeiket továbbra is az érintett tenyésztő szervezethez kell benyújtaniuk, és a tenyésztő szervezetnek kell gondoskodnia azok továbbításáról a NÉBIH Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatósága (MGEI) felé (1537, Budapest, Pf.: 407.).
A Nébih a beérkezett kérelmeket ellenőrzi, és amennyiben a nyomtatvány kitöltése megfelelő, ezt a tényt rájegyzéssel igazolja, majd a nyilatkozatokat másolatban visszaküldi az érintett tenyésztő szervezeteknek, az eredeti bizonylatot pedig irattározza.

Az egyesületek a jogszabály szerint a nyilatkozatok leigazolását követően kezdhetik meg az érintett tenyésztők felé a kedvezményes szolgáltatások nyújtását, illetve ezen szolgáltatások után a támogatás kifizetési kérelmek benyújtását.

A kifizetési kérelem benyújtásának rendje szintén nem változott, azt a MÁK honlapjáról letölthető nyomtatványon lehet megtenni a NÉBIH MGEI felé. A kifizetési kérelmek jogosultság igazolását a korábban megszokott módon továbbra is a NÉBIH végzi az állatnyilvántartó rendszerekben (ENAR, OLIR, BIR) tárolt adatok alapján.