Jelentkezés ménvizsgára, előszelekcióra

Tisztelt Tagtársak!

A 2015. évi ménvizsgára a jelentkezési határidő 2015. június 1. volt.

Mivel a legtöbb tenyésztőnknek ez elkerülte a figyelmét, ezt a határidőt 2015. június 15-én 20 óráig meghosszabbítom.

Ezt követően a Teljesítményvizsgálati szabályzatunk értelmében nem áll módunkban jelentkezést elfogadni. A jelentkezés nem jelenti a ménvizsgán való megjelenési kötelezettséget, azonban ennek hiányában az idei ménvizsgán már nem vehet részt a jelölt.

A ménvizsga színhelye a jelentkezők lakhelyéhez legközelebb lévő, arra alkalmas akkreditálható helyszín lesz. Akinek a lova megkezdte a ménvizsgát, de nem fejezte be és lejárt a 3 év, annak is jelentkeznie kell a hiányzó feladat teljesítésére.

Kérem, a ménvizsgára való jelentkezéshez a jelentkezési lapot kitöltve visszaküldeni szíveskedjen.

A közgyűlésen döntöttünk arról, hogy segítünk a mének tulajdonosainak minél hamarabb eldönteni, hogy érdemes-e a ménvizsgára megkezdeni a lovak felkészítését, ezért előszelekciót hirdettünk, melyet a jelentkezők lakhelyéhez legközelebb eső, minősített lovardában tartunk. Az első ilyen ménbírálat május 28-án Sóskúton sikeresen lezajlott. Amennyiben az előzetesen szóban jelentkezők írásban is megerősítik jelentkezésüket, lesz egy vizsgálat Szilvásváradon, illetve Kecskeméten vagy Hódmezővásárhelyen.

Az előszelekción sikeres ménjelöltek a ménvizsga küllemi bírálata alól mentesülnek, de a  további vizsgálatoknak alá kell magukat vetni.

A jelentkezési lapokat és az állatorvosi nyilatkozatot kitöltve, aláírva beszkennelt formában, elektronikus úton is elfogadjuk.

Kérem, szíveskedjenek minél hamarabb élni a lehetőséggel.

Letöltések