Eredményes szezont zárt ifj. Szájer József

Szajer1Ifj. Szájer József évek óta  résztvevője a „C” kategóriás kettes fogathajtó versenyeknek, 2010 óta Shagya-arab fogatával versenyez.

Lovai: O’Bajan Faraul 2001-ben született szürke kanca (O’Bajan XVIII (Batan CH)-Farashi, tenyésztője Fekete Jenőné), és O’Bajan Nira 2002-ben születetett szintén szürke kanca, (O’Bajan XVIII-3 Ozirisz- Siglavy Bagdady Galamb), tenyésztője Visnyei Tibor.

Az elmúlt években megyei és országos szinten számos szép eredményt ért el.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Kiskós Bernadett és dr. Szájer Júlia volt segédhajtója. Ifj. Szájer számára az idei szezon jól indult, májusban a Fejér megyei Sárbogárdon egy rangos, 49 hajtót felvonultató mezőnyben a III. helyet szerezte meg.

Az idei  Vas megyei bajnokságban  6 versenyhelyszínen versenyeztek, (Uraiújfalu, Hegyhátszentjakab, Vasegerszeg, Viszák, Szeleste, Nagygeresd) és a végső eredménybe minden hajtónak a 4 legjobb eredménye számított bele. Noha Szájer József a szezon közepén csak a bajnokság 6. helyén állt, végül a jól sikerült hajrának köszönhetően, a megyei bajnokság III. helyét szerezte meg, és ezzel kvalifikálta magát a dunántúli és országos döntőre, melyen minden megyét a három legjobb hajtó képviselhetett.

A Dunántúli kilenc megye és Dél-Szlovákia fogatainak döntőjét 30 résztvevővel október 4-én rendezték meg Győrújbaráton. A színvonalas versenyen a körmendi hajtó egyéniben az ezüstérmet szerezte meg, a vasi csapat tagjaként pedig a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Szajer2Alig rá egy hétre a szomszédos megye kisvárosában, Zalalövőn, rendezték meg az Országos C-kategóriás kettes fogathajtó döntőt 45 indulóval. A rangos mezőnyben, József egyéniben az előkelő 11. helyett szerezte meg, Vas megye csapata a résztvevő 15 megyéből, a dobogó III. helyét szerezte meg, amely nagy bravúr.  A fiatal hajtó eredménye mindkét alkalommal hozzájárult a vasi csapat sikeréhez.

Az elért eredményekhez gratulálunk, további sikeres versenyzést kívánunk!