Bejelentési kötelezettség már egy lónál is

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy megjelent a TIR rendelet módosítása, amelynek értelmében mindazon tartási helyeket és tenyészeteket be kell jelenteni, amelyek legalább egy lóféle állatot tartanak.

A Közlöny itt olvasható: MK13162 (25. oldal a pdf  file-ban)

A TIR bejelentéshez MVH regisztráció szükséges

1.lépés:  MVH regisztráció kérése (Az ehhez szükséges nyomtatvány és kitöltési útmutató letölthető innen: G0001_regisztrációs adatlap,G001_kitöltesi útmutató,G002 reg.mód.lap, G002_kitöltési útmutató,G003_betetlap új,G004_betetlap)

 2.lépés:   TIR azonosítók kérése az MVH regisztrációs szám megérkezése után:

– Ha még nem rendelkezik tenyészetkóddal,  akkor a szükséges nyomtatvány a 2150-es és a 2152-es. A nyomtatvány és a kitöltési útmutató letölthető az  enar.hu oldalról, valamint megtalálható a nyomtatványaink között is. (2150_tenyészet_bejelentő2150_útmutató2152_tart.hely bejelentő2152_útmutató)

– Ha már rendelkezik tenyészetkóddal, amelyre már be van jelentve másik faj, akkor a szükséges nyomtatvány a 2153-as nyomtatvány, amely letölthető az enar.hu oldalról, illetve itt is megtalálható és a nyomtatványok között is (2153 tartási hely és tartás módosító lap,  2153_kitöltési útmutató)

A kitöltési útmutató szellemében való kitöltés után a nyomtatványokat el kell juttatni a megyei kormányhivatalba (http://www.kormanyhivaal.hu/hu >>bal oldalon lehet kiválasztani a megyei kormányhivatalokat), személyesen vagy postán.

 3.lépés:   A tenyészet és tartási hely bejelentési az Országos Lótenyésztési Információs Rendszerbe. Így kapcsolódik össze a TIR azonosító az adott lóval. Ehhez szükséges nyomtatvány a „Lótartó bejelentő lap”, amely letölthető innen a kitöltési útmutatóval együtt (Lótartó_bejelentő lap, Lótartó_kitöltési_útmutató